Planning en uitvoering


Maak een plan

Indien mogelijk moet het zwembad op een zonnige plaats gelegd worden. De zon verwarmt het water en dit zorgt immers voor plezier. Verder is het beter dat er zo weinig mogeijk bomen in de buurt staan ivm vallende bladeren.

(PLANING_1_ALT)

Technische ruimte

De filterinstallatie moet op een goed te bereiken plaats staan .. bv een tuinhuis of garage. Verder zullen er een aantal stopcontacten moeten worden voorzien. Het zwembad kan gevuld worden met een tuinslang. Er hoeft dus geen apart wateraansluiting te worden voorzien.

Transport

We leveren onze baden door heel Belgie en Nederland. De baden tot 3,10 m breedte worden geleverd met een vrachtwagen. Bredere baden zullen vervoerd worden met speciaal transport.

Installatie

Een groot voordeel van polyester zwembaden is de snelle installatie. Eigenlijk begin je dus met het bepalen van de plek in de tuin waar het zwembad ’t beste tot zijn recht komt; Denk aan de stand van de zon, privacy, relax- en speelruimte rond het bad. Dan laat u de put graven. Er dient een vlakke , waterpas vloer van zand/cement in deze put te liggen. Vervolgens wordt het zwembad geplaatst, leidingwerk en techniek, zoals filtratie, verlichting en benodigdheden worden voorzien. Hierna kan de restruimte rond het zwembad aangevuld worden in 2 fases, met stabilisee. Hierbij wordt het zwembad gelijkmatig gevuld met water om het juiste gewenste eindresultaat te verkrijgen. Nu kan de afwerking rond uw zwembad beginnen. Boordstenen, terras, vlonder. Dit vult u in naar eigen smaak en stijl van uw tuin.