Onderhoud

LZWpools zwembaden hebben een lange levensduur. Onderhoud van een polyester zwembad is gemakkelijk , vergeleken van andere baden zoals liner of mozaik. Polyester baden zijn dus onderhoudsvriendelijk.


Filtratie

Om de kwaliteit van het zwembadwater te waarborgen, is het belangrijk dat er genoeg gefilterd wordt. Het zandfiltersysteem vormt een gesloten circuit. Het water wordt afgezogen via skimmer en/ofbodemput, gaat door zandfilter en komt terug het zwembad in via de spuitkoppen. De filter zorgt ervoor dat het water gezuiverd wordt dmv gebruik van chemie.

Schoonmaken van het zwembad

LZWpools zwembaden zijn vervaardigd uit materialen van hoge kwaliteit. De coating is glad en vuilafstotend. Alles wat je nodig hebt is een zachte doek en milieuvriendelijke reiniger. Het is niet nodig te schrobben of het gebruik van speciale spullen zoals het geval is bij liner en mozaiek. De grootste vervuiling van het bad vindt plaats gedurende herfst en winter. Het winterklaar maken van het zwembad, toevoegen van overwinteringsprodukt en het afdekken met een winterzeil verlengt de duurzaamheid van het zwembad.

Chemie

Het schoonhouden van het zwemwater gaat samen met het gebruik van chemie. Dit gaat gepaard met het regelmatig testen van de waarden van het water, te weten, PH, chloor, stofzuigen van de bodem en regelmatig terugspoelen van de filterinstallatie. Een goed onderhouden zwembad bevat kristalhelder water en is niet verontreinigd door algen en kalk.

Winterklaar maken

Het bad wordt voor een gedeelte leeggelaten gedurende de winter. Door de unieke vorm van onze LZWpools kan het geen kwaad als het water tijdens de winter bevriest.
Het waterniveau in het zwembad zal verlaagd worden tot +/- 30 cm onder de inspuitkoppen. Ook zal het water uit de leidingen gehaald worden en zullen er in de inspuitkoppen en skimmer doppen gedraaid worden , die verhinderen dat als het waterniveau stijgt gedurende de winter, de leidingen weer vol lopen. Indien het zwembad wordt afgedekt tijdens zijn “overwintering”, vergemakkelijkt dit het schoonmaken in het voorjaar.